Vuurwerk fotograferen tips en foto’s

Home > Overige foto's > Tip vuurwerk fotograferen

mooie vuurwerk foto
Mooie foto van het vuurwerk, gemaakt met sluitertijd prioriteit , sluitertijd 1/30s

Tip vuurwerk fotograferen

Vaak wordt voor vuurwerk foto's geadviseerd om met sluitertijden van 2 tot 4 seconden te werken , je moet dan vanaf statief werken, en eigenlijk van te voren al inschatten waar het vuurwerk ontploft.

ik vindt dat knap onhandig, omdat je vaak niet precies weet waar het vuurwerk ontploft aan de hemel, is dat moeilijk vrij moeilijk om van te voren al je compositie te bepalen.

Ik geef je als tip om met sluitertijden van 1/30 te werken en de camera op de tv stand te zetten , sluitertijd prioriteit, dan zet je je sluitertijd vast op 1/30e van een seconde, zet je image stabilisator aan op je lens en probeer uit de hand te schieten, dan heb je ook niet het effect dat het vuurwerk helemaal uitgelopen is. En als t vuurwerk tot ontploffing komt is er dusdanig veel licht dat deze sluitertijden van 1/30 goed haalbaar zijn.

2e manier om vuurwerk te fotograferen is om het vuurwerk vanaf statief te fotograferen op iso 100 of iso 200 zet je camera op de bulb stand en kies een diafragma van rond de 11 , en belicht op het gevoel met afstandbediening, op deze manier is 1 tot 4 seconden belichting nodig, je zult dit op gevoel moeten doen en proef foto's moeten maken.

ik prefereer de eerst manier, je krijgt dan strakke vuurwerkfoto's, vindt ik persoonlijk het mooiste.

Nog een tip om vuurwerk te fotograferen : Je kunt er natuurlijk voor kiezen om met oud en nieuw vuurwerk foto's te maken , maar ik heb er voor gekozen om een vuurwerk show bij te wonen in de zomer, je hebt dan betere temperaturen om te fotograferen en je kunt met oud en nieuw dan gewoon leuke dingen gaan doen.

Vuurwerk foto's

Klik op de kleine foto's voor een vergroting en bekijk de vuurwerk foto's. meeste zijn met een lange sluitertijd gemaakt, enkele met korte sluitertijd.